Een kleurrijk palet

De therapeut

 

Mijn naam is Cily van Hameren. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding voor beeldende therapie aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Daarvoor heb ik de kunstacademie in Groningen afgerond. Als beeldend kunstenaar maak ik grote wandschilderingen.

Ik ben afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg. Ik geef klassiek ballet en choreografie aan Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen.

Ik heb ook klassiek ballet en dansimprovisatie aan kinderen gegeven. Tijdens dit werk ontstond het verlangen om creativiteit gerichter in te zetten voor emotioneel welbevinden.

 

Ik werk lichaamsgericht. De houding en de bewegingen van een cliënt tijdens het beeldend werken geven mij informatie voor de begeleiding van het therapeutisch proces.

 

Bewust worden van onbewuste gedachten en emoties en experimenteren met omgangsvormen zijn belangrijke elementen in mijn therapie.

 

Beeldend werken kan een diep gevoel van tevredenheid geven. Dit diepe gevoel van tevredenheid wil ik mijn cliënten laten ervaren.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor beeldende therapeuten NVBT, deze beroepsvereniging is een onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen FVB.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de geschillencommissie SCAG.